A+ A A-

Javna rasprava o Protokolu o postupanju u slučajevima nasilja u obitelji za područje HBŽ

U okviru projekta „Multidisciplinarni pristup u radu sa počiniteljima nasilja u porodici u Kantonu 10“, kojeg provodi Udruženje “Žena BiH” u partnerstvu sa Udrugom socijalnih radnika HBŽ, a u okviru UN Women projekta "Standard i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini" koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju,15.12.2017.godine u Livnu se održala Javna rasprava o Nacrtu Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u obitelji u HBŽ .

Raspravi su prisustvovali predstavnici  Ministarstva znanosti,prosvjete, kulture i športa HBŽ, Ministarstva rada,zdravstva,socijalne skrbi i prognanih HBŽ, Ministarstva pravosuđa HBŽ, Centra a socijalni rad Livno, Udruženja „Žena BIH“ Mostar, PU Livno, Ekumenske inicijative „LI-Woman“ i Ministarstva rada,zdravstva,socijalne skrbi i prognanih HBŽ.

Tema rasprave je bio nacrt navedenog protokola, tj šta bi taj nacrt trebao sadržavati. Prisutni su dali svoje komentare, prijedloge i sugestije o Protokolu, koji će se uzeti u obzir pri finaliziranju dokument, te je postignut dogovor da se načelnik općine Livno neformalno upozna sa Protokolom kao i da se nakon  formiranju Koordinacijskog tijala pošalju dopisi svim načelnicima općina.

 

 

Vijesti i najave

Analiza

O projektu

Projekat „Multidisciplinarni pristup u radu sa počiniteljima nasilja u porodici u Kantonu 10“ provodi Udruženje “Žena BiH” u partnerstvu sa Udrugom socijalnih radnika HBŽ, a u u okviru UN Women projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Implementacija projekta

UN Women BiH projekt “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”

Finansijska podrška projektu

Projekt finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)

Žena BiH Mostar

Trg Ivana Krndelja 3
88104 Mostar
Bosna i Hercegovina

+ 387 36 550 339

+ 387 36 558 526

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Design © Skype | Žena BiH. All rights reserved.

Premium templates by bigtheme.org