A+ A A-

Sastanak Koordinacionog tijela za provedbu Protokola pomoći žrtvama nasilja u HNK

Sastanak Koordinacionog tijela za provedbu Protokola o postupanju u slučajevima nasilja održan je  30.novembar 2017.godine u prostorijama Udruženja „Žena BiH“. Sastanku su prisustvovali predstavnici MUP-a HNK, MUP-a HNK Konjic, MUP-a HNK Jablanica, MUP-a HNK Čapljina,  Tužilaštva HNK, Ministarstva rada, zdravlja i socijalne skrbi HNK, Centra za socijalni rad Konjic, Centra za socijalni rad Grada Mostara  te predstavnica Kantonalne bolnice „Safet Mujić“.

Na sastanku je prestavljena prezentacija aktivnosti  „Mreže žena policajaca“ i Udruženja „Žena BiH“ Mostar, prisutni su informisani o konferenciji „Multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici“, te se raspravljalo o dostavljenom nacrtu Revizije Protokola pomoći žrtvama nasilja u HNK.

Svim učesnicima je dostavljena verzija revidiranog protokola koji će biti kombinacija protokola Kantona 10 i Tuzlanskog Kantona, te se zakljućilo da je potrebno je uključiti i predstavnike suda, obrazovanja te centara za mentalno zdravlje. MUP HNK  je istakao potreba za osnivanjem odjela koji bi se bavio radom na rodno zasnovanom nasilju, a istaknuta je i potreba za dodatnom edukacijom kako policijskih službenika tako i službenika tužiteljstva. Kao zaključak svih prisutnih se istakla potrebna kontinuirana edukacija svih uključenih u rješavanje problema rodno zasnovanog nasilja i revizija protokola pomoći žrtvama nasilja u HNK.

Vijesti i najave

Analiza

O projektu

Projekat „Multidisciplinarni pristup u radu sa počiniteljima nasilja u porodici u Kantonu 10“ provodi Udruženje “Žena BiH” u partnerstvu sa Udrugom socijalnih radnika HBŽ, a u u okviru UN Women projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Implementacija projekta

UN Women BiH projekt “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”

Finansijska podrška projektu

Projekt finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)

Žena BiH Mostar

Trg Ivana Krndelja 3
88104 Mostar
Bosna i Hercegovina

+ 387 36 550 339

+ 387 36 558 526

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Design © Skype | Žena BiH. All rights reserved.

Premium templates by bigtheme.org