A+ A A-

16 dana aktivizma Istaknuto

„16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna, svjetska kampanja koju obilježava 1,700 organizacija u preko 100 država svijeta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava. Kao i svake godine do sada „Žena BiH“ je sprovodila i učestvovala u kampanji, kako organizirajući svoje aktivnosti i ulične akcije u skolopu kampanje, tako i u učešću sa drugim organizacijama . Takođe smo učestvovali  u kampanji UN Womena-a "Isključimo nasilje"  koje provode u cilju prevencije i podizanja svijesti o nasilju nad ženama, djevojkama i djevojčicama, a u sklopu 16 dana aktivizma.

Kampanja "16 dana aktivizma" obuhvata međunarodna datuma koja povezuju žene, nasilje i ljudska prava:

  • 25. novembar - Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
  • 1. decembar – Međunarodni dan borbe protiv ukidanja ropstva
  • 3. decembar - Međunarodni dan osoba sa invaliditetima
  • 6. decembar - Godišnjica Montrealskog masakra
  • 10 decembar - Međunarodni dan ljudskih prava.

Udruženje „Žena BiH“ je organizovalo ulične akcije povodom 25. novembra - Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama,  1. Decembra – Međunarodni dan borbe protiv ukidanja ropstva, 10 decembra - Međunarodni dan ljudskih prava te smo organizovali okrugli sto pod nazivom „Stop nasilju nad ženama“.

Vijesti i najave

Analiza

O projektu

Projekat „Multidisciplinarni pristup u radu sa počiniteljima nasilja u porodici u Kantonu 10“ provodi Udruženje “Žena BiH” u partnerstvu sa Udrugom socijalnih radnika HBŽ, a u u okviru UN Women projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Implementacija projekta

UN Women BiH projekt “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”

Finansijska podrška projektu

Projekt finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)

Žena BiH Mostar

Trg Ivana Krndelja 3
88104 Mostar
Bosna i Hercegovina

+ 387 36 550 339

+ 387 36 558 526

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Design © Skype | Žena BiH. All rights reserved.

Premium templates by bigtheme.org