A+ A A-

"Žena BiH" zvanično potpisala Protokol o međusobnoj saradnji između nadležnih ministarstava, pravosudnih institucija, ustanova i nevladinih organizacija u slučajevima ratnih zločina, seksualnog nasilja i drugih krivičnih djela

Dana 26.02.2015.  godine "Žena BiH" je u hotelu Bristol u Mostaru  zvanično potpisala Protokol o međusobnoj saradnji između nadležnih ministarstava, pravosudnih institucija, ustanova i nevladinih organizacija u slučajevima ratnih zločina, seksualnog nasilja i drugih krivičnih djela, uspostavljenom institucionalnom mrežom na području Hercegovačko-neretvanskog kantona-županije.

U proteklih šest mjeseci, Udruženje „Medica“ Zenica je u saradnji sa Udruženjem „Žena BiH“ Mostar i uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije,  aktivno radilo na  uspostavi Institucionalne mreže za podršku preživjelim i preživjelim/svjedocima u slučajevima ratnih zločina, seksualnog nasilja i drugih krivičnih djela na području Hercegovačko-neretvanskog kantona-županije. Osnovni cilj Mreže je povezivanje aktera koji rade na spomenutim pitanjima, kao i upoznavanje žrtava sa koracima i procedurama, da znaju gdje, kada, kome se obratiti i koju vrstu podrške, pomoći mogu dobiti od potpisnica ovog Protokola koji ujedno čine i institucionalnu mrežu podrške. Time se omogućava da žrtve i žrtve/svjedoci dobiju sveobuhvatnu i efikasnu podršku, te jednak pristup i prilagođen tretman, bez obzira  na njihovu nacionalnu pripadnost.

„Žena BiH“ će biti vodeća organizacija za područje Hercegovine.

Facebook

Aktivnosti

Marguerite

Dijagnostički izvještaj

Žena BiH Mostar

Trg Ivana Krndelja 3
88104 Mostar
Bosna i Hercegovina

+ 387 36 550 339

+ 387 36 558 526

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Design © Skype | Žena BiH. All rights reserved.

Premium templates by bigtheme.org